Sevil Yanaş

Kişisel gelişim yolculuğuma ilk olarak nasıl iyi bir evlat olurum sorusu ile çıktım. Evlendiğimde ise ‘nasıl iyi bir eş olurum’ derken; 1999 yılında ilk kızımı kucağıma aldım ve artık anne olmuştum. Üstelik Amerika’daydım ve yalnızdım.

2004 yılında ikinci kızım dünyaya geldiğinde ise ‘gurbette nasıl iyi iki kız çocuğu büyüten anne olurum’ diye sorgulayarak geçiriyordum günlerimi.

Hep başkalarını modelliyor, onlar gibi olmaya çalışıyordum. Fakat bir şeyler doğru gitmiyordu. Kızlar büyümüş yıllar geçmişti. Peki ben şimdi ne olabilirim diye düşünürken, Eskişehir’de kızımın arkadaşının annesi Filiz Kul arkadaşım, kızı için Profesyonel Koçluk Akademisi’nden Koçluk Eğitimi aldırdığını ve bize de tavsiye ettiğini söyledi. Ben de bu tavsiye ile kızım için mezuniyet hediyesi olarak ona bu hediyeyi aldım.

Selin derslere başladığında, ben de ondaki değişimlere tanık oluyor ve çok mutlu oluyordum. Eğitimin kalitesi, yardımcı araç kitleri, tavsiye edilen kitap listesi, hepsi bir bütün olarak sunuluyordu. Selin arkadaşları ile programlarını ders saatlerine göre ayarlıyor, kamera karşısında büyük bir heyecanla oturuyordu.

Eğitim bittiğinde Selin, 18 yaşında PKA mezunu bir Koç olmuştu. Farkındalıklı, ne istemediğini çok iyi bilen, özgüvenli, kendi hayatının sorumluluğunu alan bir bireydi.

Bundan sonrasında ne mi oldu; bu defa da Selin bana sürpriz yaparak, Bireysel Koç Eğitim Programını hediye etti. Ben de şimdi Selin gibi aynı heyecan ile derslerime hazırlanıyor ve kamera karşısına geçiyorum. Eğitim boyunca Amerika’da olmam sekiz saatlik zaman farkı bile buna engel olmuyor.

Ben burada, bu hayatta nasıl iyi bir Sevil olunur; nasıl iyi bir Koç olunur’u ögreniyorum.

Bu bilgileri bana öğrettiği için ilk önce Burcu Özyürek Alp Hocama, Meltem Hocama, Gülce Hocama, kızım Selin’e, sınıf arkadaşlarıma ve kendime TEŞEKKÜR EDERİM.

İyi ki varız, iyi ki varsın PKA!

Bireysel Koç Eğitim Programı Mezunu – 2022